dinsdag 23 april 2013

Travel | 6' cities I wanna see.

Reizen is iets wat ik over een paar jaar hoop veel te doen. Ik wil elk plekje van de wereld zien. Dat ik er later geen spijt heb dat ik iets niet gezien of gedaan heb. Helaas heb ik niet het geluk dat ik heel de wereld al af ben gevlogen, en ben dan ook nog nooit verder geweest dan Italië. Daar komt dit jaar gelukkig verandering in, want deze zomer ga ik gezellig met mijn ouders en broertje naar Kroatië in het plaatsje Pula. Vandaag laat ik jullie een aantal steden zijn waar ik zeker weten een keer wil zijn geweest in mijn leventje.

New York is de stad die het allerhoogst op mijn 'city-list' staat! The city that never sleeps. The big apple. Hoe je het ook wilt noemen. Het lijkt mij echt een geweldige stad. Het allerliefst zou ik er zelfs voor een half jaartje (of langer) willen wonen.Wat lijkt mij dat een geweldige ervaring. Shoppen kun je in New York zeker wel, en aangezien 'the city never sleeps' zul je hier en daar ook wel een leuk feestje vinden. Ooit hoop ik op times square, oud en nieuw te vieren. New York is gewoon een stad waar ik al naar toe wil, sinds ik een klein kindje was.

Een stad die mij ook helemaal geweldig lijkt is Tokyo. Wat ik er van zou moeten verwachten, weet ik echt niet. Wel weet ik dat het totaal anders is dan hier. Maar dat vind ik juist wel leuk, dat er in Tokyo een totaal andere cultuur is. Wat mij wel heel moeilijk lijkt is communiceren. De meeste mensen spreken geen engels, volgens mij. 

Las Vegas, weer een Amerikaanse stad, wil ik ook zeker weten een keer heen. De hotels lijken mij daar zo geweldig. Steden als Venetië, parijs en Rome zijn verwerkt in een hotel. Er is zelfs een hotel waar een klein atractieparkje inzit. awesome. Verder kan je er weer heerlijk shoppen, en ja, daar houd ik van & lijkt mij de lange strip geweldig om 's avonds rond te slenteren. Wanneer je 21 bent, kan je ook een keertje een gokje proberen te wagen in één van de vele (lees; heel veel) casino's.

 Ook al is het niet langer dan een uurtje vliegen van Nederland, toch ben ik nog nooit in Londen geweest. Ik zou daar heel graag Oxford street' leeg shoppen. Primark, Forever 21, Top Shop, Boots & Superdrug, here I come! Of ja, voorlopig niet. Ik hoop volgend jaar met school naar Londen te gaan. Helaas worden er ook altijd een aantal mensen uitgeloot. Fingers crossed. Ook heb ik gehoord dat London Dungeon heel erg leuk is, dus dat wil ik ook zeker weten bezoeken wanneer ik in Londen ben. De london eye' wil ik ook natuurlijk eventjes in, al zou ik daar waarschijnlijk wel met shakende beentjes in staan, met mijn hoogtevrees.

Marrakech, Marokko dus, was een stad waarvan ik niet dacht dat het mij echt trok. Een tijdje geleden las ik een artikeltje over Marrakech bij Cynthia van misslipgloss.nl , zij was daar geweest. Sinds ik dat artikel had gelezen, en de geweldige foto's had gezien, wist ik zeker dat ik daar een keertje naar toe wilde. Het eten, de winkeltjes/markten, de mensen. Het is zo groot verschil met Nederland. Misschien dat het mij daarom zo leuk lijkt.

De laatste stad ben ik al een keertje geweest, maar omygodness, wat wil ik graag terug! Paris, ik houd van je. De stad is zo mooi. Ik ben er, inmiddels al weer, 3 jaar geleden geweest. We gingen toen een paar dagen Disneyland, en één dagje Parijs. Samen met een vriendin, mijn ouders en mijn broertje. Die dag heeft mij echt verliefd gemaakt op Parijs.We hebben de hele dag de culturele dingen bezocht, en ook een beetje geshopt. 's Avonds zaten we op het grasveld voor de Eiffeltoren, te wachten tot het donker werd en de lampjes aangingen. De volgende keer zou ik graag een paar dagen in een hotelletje zitten, om meer van Parijs te zien. Want nu heb ik vooral de belangrijke en bekende dingen gezien, maar er is zoveel meer.

Eigenlijk is dit maar een kleine greep van welke steden ik zou willen zien. Maar dit zijn toch wel de steden waar ik het aller-aller-allerliefst naar toe wil!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten