woensdag 22 mei 2013

Beauty | the perfect nude

Soms heb je dagen dat je geen zin hebt in felle kleurtjes, maar je er liever gewoon naturel uit wilt zien. Dan kun je voor de 'nude look' gaan, oftewel naakte look. Helemaal naakt is het niet natuurlijk, want bij een 'nude look' bedoelen we natuurlijk dat het lijkt dat je geen make-up ophebt, stiekem heb je dat wel. Hoe maak je een perfect nude look? Ik ga het jullie vertellen.

Gezicht - Nadat je je dagcrème hebt aangebracht, is het tijd voor het gezicht. Gebruik geen foundation, maar een BB cream. Een BB cream dekt wel, maar minder dat een foundation. Daardoor ziet het er natuurlijker uit. BB cream werkt ook nog eens verzorgender dan een foundation. win-winsituatie. Poeder je BB cream wil af, want dit kan natuurlijk ook gaan glimmen. Als blush gebruik je een subtiele kleur. Het mooist is om een lichtroze of lichte peachy kleur te gebruiken.

Ogen - Voor de ogen gebruik je als oogschaduw matte bruine aardetinten. Vermijd glimmende oogschaduw en glitters. Breng op het ooglid een lichte bruintint aan, en in de crease een iets donkerde bruintint aan. Eyeliner kun je wel aanbrengen, maar hoeft niet persée. Wanneer je wel eyeliner gebruikt, zet dan een subtiel zwart (of bruin) lijntje, niet to much. Ook kun je een onder je ogen een lichtbruin lijntje aanbrengen, dit met oogpotlood. Gebruik voor je wimpers één subtiel laagje mascara. Je kunt zwarte mascara gebruiken, maar om het nog meer het 'nude' effect te creëren, kun je ook een bruine mascara gebruiken.

Lippen - Je hoeft bij een nude look geen kleurtje op je lippen te doen. Je kunt een lipbalsem met een subtiel kleurtje of geen kleurtje aanbrengen. Wat je ook kunt doen is, net als bij de blush, is een nude kleurige lipstick aanbrengen. Denk aan 'bruin' tinten, en kleuren die tussen peachy en lichtroze zitten.
 
Zelf heb ik ook een nude look' gemaakt, die ook nog eens heerlijk budget is. Ik heb producten van Essence, Catrice en Rimmel London gebruikt. Producten die ik gebruikt heb:
- BB alround foundation 020 van catrice
- Alround concealer palette van Catrice
- I love extreme crazy volume mascara van Essence
- Stays no matter what waterproof eyeliner pen van Essence
- Sun club glamour to go - 01 long beach palette van Essence
- Silky touch blush, 10 Adorable, van Essence
- Rimmel kate lasting finish lipstick, 03, van Rimmel LondonZelf vind ik een nude look erg mooi! Het ziet er lekker fris uit. Het is erg makkelijk te maken en dus een ideale look voor school/werk of voor wanneer je zin hebt in wat minder felle kleurtjes.


1 opmerking: